Kapitán Oswald se blýskl devíti doskoky a stejným počtem asistencí, skvělými vniky se prezentoval Horváth, výbornou hrou pod košem zase Marek či Uherec.

Karviná: Horváth 18, Šín 17, Uherec 16, Marek 10, Oswald 9, Landor 9, Šeda 9, Krutina 4, Číšecký 3, T. Hamrus 2, Mosler.

Sokol Karviná – Slovan Černá Pole 86:70 (46:32)

Hosté sice disponovali menší kreativitou a střelbou, ale zato tvrdosti a bojovnosti měli na rozdávání, takže domácí se museli mít neustále na pozoru. Přestože vedli už o dvacet bodů, Brňané se nevzdávali a svou bojovností se zase přiblížili na rozdíl osmi bodů. To ale bylo maximum.

„Nezdá se to, ale kluci ztratili v sobotu dost sil a proti Slovanu se nám herně tolik nedařilo. Nicméně jsme to zvládli velkou vůlí a disciplínou,“ upozornil Sodomka.

Pod košem se opět předvedli Richard Marek a také Karel Šeda, na perimetru to byla vyvážená hra od všech. Výbornou střelbu pole (100 procent) měl Jan Horváth. Tomáš Hamrus hrál i s naraženými žebry.

„Po zápase jsme toho měli všichni plné kecky. Jednoznačně se ukazuje, že naše nedělní utkání je vždy hlavně o vůli, poněvadž náš nedělní soupeř vlivem odhlášení Havířova má v sobotu pokaždé volno a do utkání proti nám chodí každý vždy totálně naplno,“ informoval další trenér Karviné Roman Hamrus.

Karviná: Marek 20, Šeda 19, Oswald 19, Horváth 18, T. Hamrus 5, Landor 4, Uherec 1, Krutina, Mosler, Číšecký. Trenéři: R. Hamrus a P. Sodomka.

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-si-poradili-s-brnany-20171205.html