Sokol Karviná – BK Hladnov Ostrava 97:83 (43:42)

Další přední tým soutěže přijel k derby hodně motivovaný a hlavně odpočatý, poněvadž v sobotu nehrál. Karvinští tak museli rychle setřepat únavu z předchozího souboje a předvedli vynikající výkon.

„Díky obrovské bojovnosti a nasazení jsme velmi těžkého soupeře zdolali. Klíčem byla obrana největší hvězdy soupeře Jana Stehlíka, bývalého extraligového hráče a reprezentanta, na kterém stojí celá hra soupeře,“ poznamenal další trenér Sokola Petr Sodomka.

Hladnov sice nedisponuje nijak obrovitými pivoty, ale má i celou řadu dalších skvělých střelců a rychlých hráčů se zkušenostmi z I. ligy, takže výhra je pro Karvinou velice cenná.

„Chtěli jsme před domácím publikem pochopitelně dvakrát vyhrát, ale jedna výhra je lepší než nic. S bojovností týmu i zlepšenou hrou nedávno zraněných opor můžeme být spokojeni, máme sedm výher a pět proher a držíme se ve hře o čelo. Nahoře je situace dál napjatá, VŠB a Žďár mají čtyři prohry, my, Hladnov a Krnov pět, ale příště hrajeme zase doma, tak snad manko na vedoucí duo stáhneme,“ přál by si Hamrus.

Karviná: Landor 23 (4 trojky), Marek 18, Oswald 13, Horváth 13, Lepka 11, T.Hamrus 7, Šeda 7, Krutina 5, Číšecký, Mosler, Hoblík.

Zdroj


Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/derby-zapasy-s-ostravany-napul-20180116.html