Karviná – Druholigoví košíkáři karvinského Sokola si doma poradili s dvojicí soupeřů a obsadí druhé nebo třetí místo v tabulce, a tím pádem si zajistí postup do play off.

Foto: Ivo Dudek

Sokol Karviná – TJ Šumperk 96:95 (43:44)

Vyrovnaný zápas od začátku až do konce sehráli domácí s Šumperkem, který přijel se všemi svými oporami a pod košem měl výškovou i váhovou převahu. Karvinští v listopadu vyhráli v Šumperku o jeden jediný bod. V poslední době Šumperk vyhrával a před tímto kolem měl stejný počet vítězství jako Karviná. Čekal se tedy tuhý boj a to se měrou vrchovatou potvrdilo.

Hosté hráli skvěle a karvinská obrana byla místy naivní, zato domácím vycházel tvrdý presink, což bralo Šumperku síly. Přesto se dál těšil z osmibodového náskoku, který však domácí v závěru zlikvidovali. Poslední minuta a půl byla ze strany Sokola famózní. Pětadvacet sekund před koncem byl stav 91:94, nájezd Jana Horvátha ale skončil v koši (93:94) a následoval time out hostí. Domácí po něm ihned faulovali, ovšem Šumperk proměnil jen jednu šestku (93:95). Pak si vzali oddechový čas domácí a předvedli skvělou akci, při níž Richard Marek našel na křídle Jana Landora a ten trojkou sekundu před koncem otočil na 96:95.

Zdroj: Karvinský deník

Zdroj
Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-posilili-nadeje-na-play-off-20180302.html

 

 


Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-posilili-nadeje-na-play-off-20180302.html