Karviná – Semifinále play off II. ligy basketbalistů klepe na dveře. Karvinští košíkáři se o víkendu utkají s Krnovem o postup do finále.

Dvojzápas se bude hrát stejným způsobem jako čtvrtfinále, tedy pohárovým způsobem. V sobotu se hraje v tělocvičně ZŠ Družby od 18 hodin. Odveta hned v neděli od 15 hodin v Krnově. Karvinští se v základní části střetli s Krnovem dvakrát. Na palubovce soupeře prohráli 91:94 po prodloužení, doma vyhráli 81:71.

„Krnov je sice nováčkem soutěže, ale opírá se o tři velké hvězdy, bývalé hráče nejvyšší soutěže z Opavy. Kvalitu určitě má,“ poznamenal trenér Sokola Roman Hamrus.

V dresu Krnova hrají prim Jakub Blažek, 203 cm vysoký pivot a střelec, který v 1. kole play off proti VŠB Ostrava dával přes 30 bodů na zápas, pak také Michal Čarnecký, skvělý rozehrávač, bývalý reprezentant ČR, který kromě Opavy hrával také v Ostravě, Kolíně a Pardubicích, a pak také Petr Strnisko, rychlý a agresivní křídelník, trojkař.

„Otupit ofenzivní sílu soupeře, tedy přibrzdit Čarneckého, to bude naším hlavním úkolem. Z jeho přihrávek těží hlavně Blažek,“ upozornil Hamrus.

Oproti předchozímu karvinskému soupeři nemá Krnov ve svém středu jednu „megahvězdu", jakou byl Američan Justin Coleman v týmu Černá pole Brno, ale disponuje hned třemi výbornými hráči nad rámec této soutěže.

„My věříme naší kolektivní hře. Tým je vyrovnaný, bez očividných slabin. Asi bude záležet na tom, kdo se více obětuje pro tým. Spoléháme také na naše fanoušky, snad bude atmosféra podobná jako proti ČP Brno,“ přál by si Hamrus.

Zdroj: Karvinský deník

 

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/basketbalisty-ceka-krnov-20180411.html