BK Krnov – Sokol Karviná 87:72 (46:38)

S pokusem vymazat devítibodové manko vstoupili sokolové do odvety v zaplněné krnovské hale slušně. Přivezli si s sebou početnou skupinu svých příznivců a zkusili soupeře překvapit zónou 1-3-1, což jim vycházelo. Ke konci poločasu se už ale zase rozehrál Jakub Blažek a začal úřadovat. Trefoval ze všech pozic i přes obranu, dával koše s faulem a v případě faulů proměňoval trestné hody.

„Na kluky zase dopadla nervozita, snažili jsme se střídat obrany, ale každá z nich fungovala jen krátce, než ji skvělou akcí rozebrali Čarnecký s Blažkem,“ pokrčil rameny Hamrus.

Z jeho týmu podal skvělý výkon pod košem Lukáš Kachyňa (posila z Olomouce), který do týmu vnesl svěžest. Škoda, že nemohl hrát o den dříve. I přes velké odhodlání a vůli se zápas nepodařilo vyhrát, takže Krnov postoupil jasně po dvou výhrách.

„Musíme soupeři pogratulovat, protože byl prostě lepší. Sumárně za něj nastoupilo šest hráčů z Opavy a hlavně duo Blažek - Čarnecký celé naše semifinále rozhodlo. Po utkání samozřejmě zavládlo velké zklamání, ale hráči získali obrovské zkušenosti, které se časem budou hodit. Velký dík náleží nejen hráčům, ale i našim fanouškům za skvělou podporu v play off proti Brnu a Krnovu. Hrát v takové atmosféře je úžasné,“ přiznal druhý trenér Sokola Petr Sodomka.

Karviná: Kachyňa 22, Oswald 9, T.Hamrus 8, Marek 8, Landor 8, Šeda 6, Krutina 5, Horváth 4, Odehnal 3, Lepka, Mosler. Trenéři: Roman Hamrus a Petr Sodomka.

Zdroj: Karvinský deník