SK Žabovřesky – Sokol Karviná 63:90 (25:54)

V sobotu ztratili Karvinští hodně sil, ale povzbuzení byli, o tom žádná. Žabovřesky působily malátným dojmem a Sokol se poměrně snadno dostal do vedení 10:0. „Soupeř den předtím vyhrál nad Opavou až po prodloužení a asi se na něm projevila únava. Celou čtvrtinu jsme ho mleli, vytáhli na nás zónu, ale Karel Šeda jim dal tři trojky za sebou a pak se trojkově rozstříleli i další kluci. Za poločas jsme dali famózních jedenáct trojek,“ rozplýval se druhý z karvinských trenérů Petr Sodomka.

V poločase se tak řešilo už jen skóre. Karvinští nakonec vyhráli téměř o třicet. „Celkově jsme dali devatenáct trojek, to je rekord klubu. Bohužel nám pro zranění ramena nedohrál Richard Marek a uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Bez něj by byl další průběh sezony problém, už tak nám chybí tři pivoti,“ připomněl trenér Hamrus.

Se dvěma výhrami vyjádřil spokojenost. „Celý tým se semkl, skvěle bojoval, odběhal to. Už teď jsme na hranici, kterou jsme si stanovili jako základ z dlouhé série venkovních zápasů. Pokud bychom náš počet výher zdvojnásobili, bylo by to fantastické,“ vyjádřil tajné přání Roman Hamrus.

Karviná: Číšecký 14, Landor 14 (4 trojky), Oswald 11, Žídek 11, Šeda 22 (5 trojek), T. Hamrus 6, Lepka 6, Krutina 4, Marek 2. Trenéři: R. Hamrus a Sodomka.


Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/skvele-basketbaliste-zabojovali-a-vyhrali-20181106.html