Ve dnech 15. – 19. 8. 2017 pořádal basketbalový oddíl TJ Sokol Karviná soustředění pro kategorie U11, U13 a U15. Hráči měli každý den tří až čtyř fázový tréning, který zahrnoval basketbalové dovednosti, atletickou přípravu, posilování, plavání a strečink.

Basketbalový kemp se konal již poněkolikáté v Bystřici nad Olší v penzionu Stadion. Pro mladé hráče bylo zázemí více než dostačující. Dvě přilehlé haly na basketbal a míčové sporty, kde jsme pravidelně každé dopoledne a večer trénovali basketbalové herní činnosti, byli pro nás i hráče více než dostačující. Odpolední kruhové tréningy probíhali rovněž na nedalekém hřišti na Workout, kde se nacházela i horolezecká stěna. Často využívaný atletický ovál byl rovněž součástí areálu, ke kterému patřil i plavecký bazén a posilovna. Krásný výhled na Javorový vrch, slunečné počasí, luxusní ubytování a skvělé jídlo, které mělo často pozitivní ohlasy.

Hráči U11, kteří by od příští sezony měli hrát samostatnou soutěž pod vedením trenérů Tomáše Hlavenky a Jiřího Janíka, si opravdu v některých dnech sáhli až na dno svých fyzických sil. Často jsme bojovali s vedry a pro mladé hráče byl vyčerpávající i pěší výšlap z Bystřice na chatu v Hrádku. Energii jsme ale rychle doplnili vydatnou večeří a malými sladkostmi, které malí hráči dostali za různé sportovní soutěže. Ke konci basketbalového kempu samozřejmě nesmělo chybět grilování párků a večerní hry.

V pátek již docházelo ke křížení mládežnických týmů s mužskou kategorii a proto bylo složitější logisticky naplánovat tréningové fáze.  Nicméně hráči U11 se kvůli vytíženosti obou hal účastnili tréningu mužů i jako diváci. Tento sledovaný tréning se dočkal v řadách mladších hráčů velkých ohlasů. Konečně mohli vidět basketbalový zápas na živo, souboje pod košem a taktické pokyny trenérů.